FTC критикує підвищення цін на Game Pass від Microsoft

FTC критикує підвищення цін на Game Pass від Microsoft

Федеральна торгова комісія США (FTC) висловила своє невдоволення рішенням корпорації Microsoft підвищити вартість підписки на сервіс Game Pass. Комісія надіслала відповідного листа до Апеляційного суду дев’ятого округу США.

Минулого тижня Microsoft оголосила про зміни, які передбачають підвищення вартості існуючих рівнів підписки та заміну консольного тарифу на новий, у якому ігри не будуть виходити у день релізу. Нововведення вже діють для нових передплатників, а для поточних набудуть чинності після 12 вересня.

У своїй скарзі FTC зазначила, що дії Microsoft суперечать заявам, озвученим корпорацією у судовому процесі. Агентство, яке програло цей розгляд, наразі збирає аргументи для апеляції. “Це саме та шкода споживачам після злиття, про яку попереджала FTC”, – зазначено у листі. Клієнти, які використовували Game Pass for Console, повинні платити на 81% більше, щоб перейти на Game Pass Ultimate. Тим, хто не бажає цього робити, Microsoft пропонує більш обмежений варіант Game Pass Standard за $14,99 на місяць. У цьому продукті немає ігор на день релізу, а його вартість на 36% вища, ніж Game Pass для консолей.

FTC також звернула увагу на те, що підвищення цін і погіршення якості продукції Microsoft разом зі скороченнями співробітників є ознаками посилення впливу компанії на ринку після злиття. Зміни відбуваються незадовго до виходу нової Call of Duty: Black Ops 6. Раніше в Xbox повідомили, що шутер буде доступний майже на всіх тарифах Game Pass. Однак після нововведень від Microsoft, передплатники Game Pass Standard не зможуть грати в Black Ops 6 на релізі, приєднуючись до передплатників базового рівня Game Pass Core, для яких ця гра також недоступна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

NAVI Visa Academy відкриває двері для юних талантів у CS2 Попередній запис NAVI Visa Academy відкриває двері для юних талантів у CS2
Витік карти GTA 6: Нові міста та гігантські розміри ігрового світу Наступний запис Витік карти GTA 6: Нові міста та гігантські розміри ігрового світу