Відеоігри можуть покращити когнітивні функції у пацієнтів із шизофренією

Відеоігри можуть покращити когнітивні функції у пацієнтів із шизофренією

Вчені з Університетського медичного центру Гамбург-Еппендорф у Німеччині опублікували результати дослідження, що свідчать про потенційні переваги відеоігор у лікуванні шизофренії. Експеримент з участю 95 пацієнтів і 82 здорових добровольців показав, що ігрові тренування можуть значно покращити стійкість уваги та зменшити негативні симптоми у пацієнтів.

Дослідження, кероване Максі Беккером, включало тренування з 3D-грою (Super Mario 64) та 2D-грою (New Super Mario Bros.), порівняно з контрольною групою, яка займалася читанням електронних книг. Після восьми тижнів денних сесій по 30 хвилин, учасники, які грали у відеоігри, виявили значне покращення у функціональній зв’язаності мережі мозку, включаючи гіпокамп та префронтальну кору, що відповідають за пам’ять та виконавчі функції.

Крім того, пацієнти, які пройшли ігрове тренування, спостерігали зменшення негативних симптомів, таких як ангедонія та амотивація, та повідомляли про покращення загального психічного здоров’я.

Вчені вважають, що ігрові тренування можуть стати новим ефективним підходом до лікування шизофренії, особливо в контексті когнітивних порушень та негативних симптомів, які не ефективно відповідають на існуючі методи терапії.

Однак, дослідження має свої обмеження, зокрема, через невелику вибірку учасників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Critical Hit Games представила геймплей детективного ар-деко-нуару Nobody Wants to Die Попередній запис Critical Hit Games представила геймплей детективного ар-деко-нуару Nobody Wants to Die
GreedFall II: The Dying World від Spiders виходить у ранній доступ на Steam у вересні Наступний запис GreedFall II: The Dying World від Spiders виходить у ранній доступ на Steam у вересні