Українська мова увійшла до топ-10 мов кіберспортивних трансляцій із Counter-Strike

Українська мова увійшла до топ-10 мов кіберспортивних трансляцій із Counter-Strike

Українська мова стала однією з найпопулярніших мов для трансляцій турнірів із Counter-Strike, обійшовши французьку і німецьку та посівши шосте місце у світі за кількістю годин перегляду. За даними аналітичного сервісу Esports Charts, обсяг переглядів україномовних трансляцій зріс із 2,7 млн ​​до 7,8 млн годин у 2023 році.

Про це повідомляє Forbes.ua.

Лідером україномовного ринку є студія Maincast, яка забезпечує 99% усіх трансляцій із Counter-Strike в Україні. У 2023 році виторг компанії досяг рекордних 18,7 млн грн, подвоївшись порівняно з попереднім роком, а прибуток склав 2,4 млн грн. Зауважимо, що одним з головних інвесторів та ключових співвласників Maincast є бізнесмен Макс Кріппа. За даними Forbes.ua, йому належать 80% акцій компанії.

Одним із важливих факторів стрімкого зростання популярності українськомовних трансляцій стало відокремлення української кіберспортивної сцени від російськомовної. Українські спонсори та міжнародні компанії відмовилися від російськомовних контрактів, що сприяло розвитку трансляцій українською мовою. Додатковим поштовхом до зростання популярності стали успіхи українських команд, таких як Monte, Passion UA, kONO.ECF, та окремих стрімерів на платформах Twitch та YouTube.

Популярність українських трансляцій продовжує зростати, а організатори світових турнірів все більше звертають увагу на цей сегмент. Це відкриває нові можливості для українських коментаторів і збільшує шанси на залучення нових спонсорів, оскільки українська аудиторія є молодою та платоспроможною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Amazon Games оголосила про вихід MMORPG Throne and Liberty від NCSoft Попередній запис Amazon Games оголосила про вихід MMORPG Throne and Liberty від NCSoft
Анансували Neo Dimension для ПК і консолей Наступний запис Анансували Neo Dimension для ПК і консолей