Ubisoft відповідає на критику зображення Ясуке в Assassin's Creed Shadows

Ubisoft відповідає на критику зображення Ясуке в Assassin’s Creed Shadows

Ubisoft продовжує відповідати на критику щодо зображення чорношкірого самурая Ясуке в майбутній грі Assassin’s Creed Shadows. Хоча історичні джерела свідчать про існування Ясуке, він міг і не бути справжнім самураєм у традиційному розумінні. Арт-директор гри Тьєррі Дансеро розповів про прагнення команди створити поважний і автентичний образ Японії, водночас зберігаючи творчу свободу.

Творчий підхід Ubisoft

В інтерв’ю для Eurogamer, Дансеро заявив:

Звісно, ​​ми робимо творчі вибори. Зрештою, це гра, і ми хочемо створити найкращий досвід для наших гравців.

За його словами, студія тісно співпрацює з японськими експертами, зокрема з представниками офісів Ubisoft в Осаці та Токіо. Це допомагає забезпечити повагу до японської культури, хоча остаточні рішення залишаються за командою розробників.

Вибачення та консультації

Ubisoft навіть опублікувала лист із вибаченнями перед японською громадою, але Дансеро підкреслив, що такі рішення приймаються з повагою та за консультаціями з експертами:

Якщо ми якимось чином когось образили, ми шкодуємо про це, але це не було нашою метою.

Він також зазначив, що студія приділила багато уваги культурній автентичності, працюючи з експертами світового рівня, щоб впевнено представити гру в правильному світлі.

Реакція на критику

Поява Ясуке у грі викликала безліч дискусій, у тому числі й серед японської спільноти. Відомий ветеран індустрії Йосікі Окамото, колишній працівник Capcom, заявив, що негативна реакція занадто перебільшена:

Це гра, це фантазія, а не реальність.

Незважаючи на це, ситуація набула такого масштабу, що генеральний директор Ubisoft засудив будь-які “ненависницькі дії” щодо команди розробників.

Майбутнє Assassin’s Creed Shadows

Незалежно від суперечок, успіх гри, ймовірно, визначатиметься її якістю. Якщо Assassin’s Creed Shadows стане захопливою та добре продуманою грою, художні свободи Ubisoft, можливо, будуть сприйняті як частина творчого процесу. Однак якщо гра не відповідатиме очікуванням, критика лише посилиться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Capcom готує патч для Dragon's Dogma 2 на ПК, покликаний вирішити проблеми з продуктивністю Попередній запис Capcom готує патч для Dragon’s Dogma 2 на ПК, покликаний вирішити проблеми з продуктивністю
Blizzard розкрила доходи від мікротранзакцій у Diablo 4 Наступний запис Blizzard розкрила доходи від мікротранзакцій у Diablo 4