Daedalic Entertainment відмовляється від Sweet Baby Inc: Скандал з Capes розгорається

Daedalic Entertainment відмовляється від Sweet Baby Inc: Скандал з Capes розгорається

Видавництво Daedalic Entertainment оголосило про своє рішення дистанціюватися від компанії Sweet Baby Inc на тлі негативного інформаційного фону навколо інді-гри Capes. Гра, розроблена студією Spitfire Interactive, вийшла в Steam у травні 2024 року за підтримки Daedalic, коли в мережі вже активно обговорювали GamerGate 2.0.

Реакція критиків і покупців

Capes привернула увагу критиків Sweet Baby Inc, які піддали проект ревью-бомбінгу. У той час як західні журналісти похвалили роботу Spitfire Interactive, численні негативні відгуки від покупців виявилися обґрунтованими. Користувачі скаржилися на завищену ціну, примітивний геймплей і слабкий візуал гри, що порівнюють з бляклим клоном XCOM. Гра не здобула популярності серед покупців.

Заява Daedalic Entertainment

8 серпня представник Daedalic Entertainment зробив заяву у відповідь на звинувачення в DEI-пропаганді. Він підкреслив, що співпраця з Sweet Baby Inc розпочалася на початку 2022 року, коли скандали ще не були відомі. “Можливо, у 2024 році рішення було б іншим”, – додав він. Ком’юніті-менеджер звинуватив критиків Capes у навмисному намаганні нашкодити незалежній студії.

Зростання ідеологічних конфліктів

Попри спроби Daedalic пом’якшити ситуацію, обговорення гри Capes перетворилося на запеклі ідеологічні баталії. Дискусії про марксизм і нацизм розгорнулися між двома сторонами, внаслідок чого модератори були змушені втручатися і банити коментаторів, що лише поглибило конфлікт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Black Myth: Wukong б’є рекорди з бенчмарком на Steam та готується до релізу Попередній запис Black Myth: Wukong б’є рекорди з бенчмарком на Steam та готується до релізу
Kingdom Come: Deliverance II отримає нову дату релізу – подробиці з просування і графік анонсів Наступний запис Kingdom Come: Deliverance II отримає нову дату релізу – подробиці з просування і графік анонсів