Xbox і GSC Game World випустять документальний фільм про створення «S.T.A.L.K.E.R. 2» під час війни

Xbox і GSC Game World випустять документальний фільм про створення «S.T.A.L.K.E.R. 2» під час війни

Компанія Microsoft і видавець комп’ютерної гри «S.T.A.L.K.E.R. 2» GSC Game World анонсували документальний фільм під назвою «War Game: The Making of S.T.A.L.K.E.R. 2». Фільм розповість про розробку сиквела культової гри під час повномасштабної війни в Україні.

Переїзд студії та початок роботи над грою

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну студія GSC Game World перемістила свою команду до Чехії. Незважаючи на воєнні дії, команда продовжила роботу над грою в умовах постійних загроз.

Фільм «War Game: The Making of S.T.A.L.K.E.R. 2»

Документальний фільм, режисером якого став Ендрю Стефан, розповідає особисті історії розробників, які живуть та працюють під час війни. Однією з ключових фігур фільму стала Марія Григорович, креативний директор GSC Game World, яка разом із командою працювала у зоні бойових дій.

Це не було моєю мрією, але я справді думаю, що важливо усім поділитися. Справа не у тому, що я хочу поділитися чимось зі свого особистого життя чи життя нашої команди. Ми насправді не публічні люди і нам складно ділитися чимось особистим. Але коли ця пропозиція надійшла до нас від Microsoft, ми подумали, що важливо поділитися зі світом, як важко жити під час війни, – зазначила Марія Григорович.

Ідея створення фільму від Xbox

Компанія Microsoft, яка володіє брендом Xbox, однією з перших дізналася про труднощі, з якими зіштовхнулася студія GSC Game World через війну. Зокрема, генеральний менеджер Xbox Тіна Саммерфорд висловила підтримку ідеї створення документального фільму:

Наприкінці 2022 року ми запропонували ідею документального фільму. Як тільки ми почали спілкуватися з Марією, Заком та Юджином, стало зрозуміло, що вони думали про те саме, і ми колективно вирішили, що хочемо зняти документальний фільм разом, – розповіла Тіна Саммерфорд.

Особливості фільму

  • Фокус на особистих історіях: Фільм показує не лише професійні виклики розробників, але й особисті труднощі, з якими вони стикаються щодня.
  • Унікальний контекст: Глядачі зможуть побачити, як створюється гра під час війни, що додає особливої глибини до історії розробки «S.T.A.L.K.E.R. 2».

Документальний фільм «War Game: The Making of S.T.A.L.K.E.R. 2» стане важливим нагадуванням про те, як війна впливає на кожен аспект життя, включно зі сферою розробки відеоігор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Sony використовуватиме штучний інтелект для прискорення розробки ігор на PlayStation Попередній запис Sony використовуватиме штучний інтелект для прискорення розробки ігор на PlayStation
Throne and Liberty лідирує у Steam: обігнала Space Marine 2 та Black Myth: Wukong Наступний запис Throne and Liberty лідирує у Steam: обігнала Space Marine 2 та Black Myth: Wukong